Klank- en ontspanningsmassage

If you start to love your body,
you start to love yourself.

Dat is mijn intentie als ik masseer: dat jij jouw lichaam ten diepste kunt beleven zodat je thuiskomt in jezelf. Jouw lichaam geeft expressie aan jouw ziel als een soort spiegel. Middels je lichaam krijg je informatie hoe het werkelijk, diep in jou, met je gesteld is. Ik nodig je uit helemaal met je aandacht in je lichaam aanwezig te zijn en je over te geven aan een diepe ontspanning. Zodat jij je lichaam gaat voelen en zo luisteren naar wat je lichaam te vertellen heeft. Als je leert van jouw lichaam te houden zoals het is, met waar je blij mee bent en ook de gebreken, dan zet je stappen om werkelijk van jezelf te houden. Zo draag je bij aan je eigen heling waardoor je steeds meer kunt leven vanuit je hart.
Ik geef twee soorten massages: aanraking op je huid met geurende olie in een ontspanningsmassage en aanraking door intuïtieve klanken in een Klankmassage.
Je kunt bellen of mailen voor een afspraak. Contact >

Ontspanningsmassage
Met deze massage nodig ik je uit helemaal tot rust te komen in jezelf. Een vertraagde ademhaling helpt om je steeds dieper te laten zakken in je eigen lichaam. Ik masseer met geurende olie en volg het langzame ritme van jouw levensstroom. Word je gewaar van jezelf door een weldadig gevoel van aandacht en aanraking.

Je ligt op een (verwarmde) massagetafel in een rustgevende ruimte, met muziek zacht klinkend op de achtergrond.

Duur: 90 minuten inclusief een warm kopje thee na afloop
Prijs: € 50,-

Ervaring van Vivienne:
“”De massage heeft nog heel lang doorgewerkt. Ik voel me rustiger, maak me minder druk en daardoor voel ik meer en ben me bewuster van mezelf en mijn omgeving. Het lijkt alsof de prikkels minder binnenkomen.” 

Klankmassage met helende stem
Er zijn veel vormen van massage, maar waar de handen niet bij kunnen komen, kan klank dat wel. Klank is trilling. Klanken resoneren in je lichaam en zetten aan tot beweging. Zoals een waterdruppel die in het water valt en rimpels in het oppervlak veroorzaakt, die alsmaar wijder worden. Zo werken klanken door als een echo, tot in je vingertoppen en je tenen, tot in de kleinste cellen van je lichaam. Door een intentie mee te geven aan de klank kan heling ontstaan. Zo kunnen spanningen, emoties en pijn in je lichaam zachter worden, simpel door het geven en ontvangen van aandacht en klanken.
Je ligt gekleed op een (verwarmde) massagetafel in een rustgevende ruimte. Ervaar de sensatie van een klankbad, hoe juist klanken je een wezenlijk gevoel van aanraking en ontspanning geven. De klanken laat ik intuïtief ontstaan, door mij af te stemmen op jou, je lichaam en hoe jij je voelt. Ik masseer jouw energieveld om jouw lichaam heen met mijn handen, mijn stem, klankschaal, sansula en mogelijk andere klankinstrumenten.

Duur: 60 minuten inclusief een warm kopje thee na afloop
Prijs: € 45,-

Ervaring van Carien:
“Wow, dit was helend, dat had ik niet verwacht. Eerst gaf het ontspanning maar al gauw werd er van alles aangeraakt, soms best heftig. Herinneringen, oude overtuigingen. Soms als reactie plotselinge schokjes. Dat alles waar te nemen en dan los te laten. De klanken zetten al mijn zintuigen open, sommige klanken kon ik horen, andere echt voelen in mijn lichaam. Ik zag kleuren en beelden. Zo zag ik op het eind een zigeunerin, eigenlijk zag ik haar niet, ik was haar in volle glorie. Het is bijna niet na te vertellen, een klankmassage kun je het beste zelf beleven, heel bijzonder.” 

NB: Corona protocol in mijn praktijk >>

* In 2013 volgde ik de training voor Klankmassage met Helende Stem bij Angelique Koppelman, Joint Movement: praktijk voor massage- & klanktherapie. Meer info >

** In 2006 volgde ik de basiscursus Ontspanningsmassage met technieken van Rebalancing bij Hélѐne van Paassen, Mind Your Body: praktijk voor Rebalancing, lichaamswerk en coaching. Meer info >