Wat is stemexpressie

Met stemexpressie kun je ervaren hoe bevrijdend zingen is. Door je aandacht naar binnen te richten komen de klanken als vanzelf, uniek en in het moment.

Zoals JIJ BENT
Klinken is een ervaring. Alles mag mee klinken: een lekker in je vel zitten, jouw energie en je verbonden voelen. Maar ook moe zijn, lijfelijk ongemak, een emotie of gemis aan motivatie heeft klank. Daarom is klinken een ongedwongen manier van jezelf uitdrukken. Want je hoeft niet anders te zijn dan je bent.

Er is geen GOED of FOUT
Stemexpressie kan in het begin iets onwennig aanvoelen omdat je juist alle ideeën over zingen mag loslaten. Het gaat niet over hoe het hoort, een goede techniek en juiste melodie. Je hoeft niet zuiver van toon te zijn om toch lekker te kunnen zingen. Je mág zelfs een beetje uit de toon klinken, want er is geen goed of fout. 
Je zult merken dat daarin juist het plezier schuilt van het klinken met je stem. Jouw eigenheid mag erin doorklinken. Het gaat om jouw beleving, het afstemmen op wat je voelt en dat te volgen. Als vanzelf, klank voor klank. Om te merken dat er dan toch een melodie ontstaat die telkens weer anders klinkt. Omdat jij telkens anders bent, ieder moment opnieuw.

Rimpeling, cop. Carola DaumMet stemexpressie maak je contact met jouw levensenergie. Maar ook met blokkades die er voor zorgen dat die levensenergie niet goed kan stromen. Door te klinken vanuit je kern breng je die levensenergie weer in trilling. Hierdoor ontstaat innerlijk ruimte en dat werkt heel bevrijdend. 

Klik hier voor een overzicht van workshops.