KLANK improvisatie

Stemexpressie met instrumenten

Deze middag wordt een ontdekkingsreis in klanken. In de klank ontmoeten we elkaar, een jamsessie waarin we improviseren met onze stem én met instrumenten.

We beginnen de klankimprovisatie met een eenvoudige opwarming van het lichaam en de stem. Door te bewegen maken we ons lichaam wakker en creëren we ruimte van binnen waardoor de stem vrijer kan klinken. Ons lichaam wordt een klankkast waarin de klanken kunnen resoneren. Zo creëren we op intuïtieve wijze met onze stem een bedding voor het tweede gedeelte van de klankimprovisatie: een samenspel van zang en instrumenten.
De jamsessie ontstaat vanuit een klankcirkel die subtiel wordt opgebouwd tot een landschap van veelkleurige stemmen, klanken en ritmes. Door te luisteren naar elkaars klanken die in de cirkel wervelen, dansen, fluisteren en roepen… ontstaat muziek, een lied, een melodie die alleen op deze middag op deze manier zal klinken.

In deze workshop gaat het over ‘afstemmen’, afstemmen op je eigen klank en op de klanken in de groep.
Het gaat ook over voelen in jezelf en waarnemen wat er in jou gebeurt. Kun je contact maken met je plezier? Mag je ontspannen in het zoeken naar een harmonieuze klank? Zijn er gedachten die je tegenhouden jouw ruimte in de klank in te nemen? Waar voel je stroom en beweging in de klanken? Voel je je juist uitgenodigd op ontdekking te gaan in een wereld van klank die in de cirkel ontstaat? Kun jij vertoeven in “er is geen goed of fout” en je verwonderen over wat er in het moment ontstaat?
Een samenspel van stem en instrumenten en van voelen, beleven en durven: dat is Klank IMPROVISATIE.

Heb je een muziek- en/of klankinstrument, neem deze dan mee!

Datum
Zondagmiddag 31 maart 2019, 14.00 – 16.00 uur Inloop vanaf 13.45 uur met thee en koek

  • Locatie: Casa Niraï, Van Halewijnlaan 2, 2274 TR Voorburg 
  • Entree: € 15,00 
  • Aanmelden: graag van te voren aanmelden bij
    Carola Daum, info@zingenvanuitjehart.nl of 06 3169 7372